Тайванські та китайські запчастини: чи є відмінність?

  • 2024-10-20
  • 1971
"

Чи є суттєва відмінність між тайванськими та китайськими виробниками автомобільних запчастин?

Розглянемо деякі імениті бренди обох країн, порівняємо їхню якість та цінову політику.

Тайванські запчастини

Автозапчастини Тайвань давно завоювали довіру наших автолюбителів завдяки ідеальному співвідношенню якості та ціни, яка є значно нижчою ніж у оригінальних запчастин. Особливо полюбилися нашій країні кузовні запчастини made in Taiwan. Розглянемо деякі марки, які добре зарекомендували себе на ринку автомобільних запчастин:

  • TYG TONG YANG GROUP . Бренд відомий світові своїми кузовними запчастинами для авто. Компанія використовує сучасні технології виробництва пластикових і металевих виробів.
  • KING AUTO. Також славиться добрими кузовними комплектуючими. Випускає запчастини для системи охолодження: радіатори, патрубки, термостати та ін.
  • Depo. Бренд відомий світові завдяки якості оптики, яка виготовляється на своїх потужностях.
  • TYC BrotherIndustrial. Завод робить запчастини до таких іменитих марок авто, як: TOYOTA, MAZDA, MITSUBISHI, SUZUKI, NISSAN, HONDA.

Китайські виробники автомобільних запчастин

Давно минули ті часи, коли китайські запчастини асоціювалися з низькою якістю. Сьогодні багато світових концернів активно використовують китайські комплектуючі у своїх моделях авто. Це пояснюється тим, що китайське виробництво нічим не поступається якістю виготовлення європейським і японським брендам. Зрозуміло, не все так однозначно. При замовленні китайських аналогів не варто купувати найдешевші комплектуючі. Зазвичай вони йдуть із заводу без маркування, без сертифікації. Серед іменитих китайських брендів автомобільних запчастин варто виділити такі марки:

  • CNLYU. Бренд отримав популярність виготовляючи дзеркала та оптику.
  • FPS. Цей бренд здобув популярність в нашій країні завдяки широкому асортименту запчастин, починаючи від бамперів, кузовних елементів і до систем охолодження, дзеркал, автомобільного скла і оптики.
  • GORDON. Є одним із найбільших виробників металевих запасних частин в світі.

Це список лише деяких відомих китайських брендів, яким довіряють світові автовиробники. Китайські запчастини користуються таким попитом через прийнятну вартість та хорошу якість.

Дванадцять китайських компаній увійшли в 100 найбільших світових постачальників автозапчастин в 20202 році.

Тайванські запчастини можуть бути дещо дорожчими за китайських конкурентів. Це пояснюється більшою відомістю марок, адже Тайвань давно завоював репутацію надійного виробника у світі автомобільних комплектуючих. Однак, якби всі китайські запчастини були низькосортними, імениті автоконцерни ніколи не довірили б їм постачання своїх заводів виробників.

"