Рихтувати чи замінити пошкоджений елемент?

  • 2024-10-20
  • 581
""

Кожен автомобіліст хоч раз, але стикається з питанням кузовного ремонту авто. Пошкодження може бути як наслідком серйозної ДТП, так і випадковості на парковці супермаркету. Ну і зрозуміло куплені на аукціоні автомобілі із США, які також мають недоліки по кузову. І перше, і друге потребує витрати грошей та часу. Розберемося який оптимальний варіант вибрати: ремонтувати або міняти?

img

У разі тотального ДТП із руйнуванням кузовного елемента відповідь очевидна міняти. Хоча деякі умільці примудрятимуться навіть таке ремонтувати. Тільки слід врахувати, що такого роду ремонт незабаром виявить негативні моменти, а саме:

  • Неможливо відновити сильні пошкодження без шпаклювання елемента. Який би не був професійний рихтувальник, яка б не була якісна шпаклівка, все одно вона відшаровуватиметься, тріскатиметься і псуватиме зовнішній вигляд авто.
  • Внаслідок деформації деталі руйнується заводська рунтовка та оцинковування деталі, що неминуче викличе корозію, особливо при експлуатації авто взимку, коли контакт із агресивним середовищем реагентів максимальний.
  • Порушено геометрію деталі. Як наслідок деталь кузова не буде чітко ставати заводськими зазорами. Це може стати проблемою, якщо ви вирішите продавати авто. Адже всі ми розуміємо, що биті авто це нагода для торгу.

Якщо у вас не найрідкісніший автомобіль, який був випущений лімітованою серією і на нього не важко знайти кузовні запчастини - краще відразу поміняти кузовний елемент на аналогічний. Після покупки ви зможете пофарбувати його точно під ваш колір автомобіля, і він стане чітко заводськими зазорами. Не доведеться бігати по дорогих сервісних СТО або шукати дядька Васю в гаражах, щоб від рихтувати зіпсовану деталь і через місяць після ремонту ви не виявите шматки шпаклівки, що відвалилося.

На нашому сайті представлені елементи кузова на автомобілі із США та Європи. Продаємо ми лише якісні та перевірені комплектуючі відомих брендів КНР та Тайвань. Наш менеджер допоможе вам із вибором деталі саме для вашого авто за рядом параметрів. Для детальної консультації телефонуйте за телефонами, вказаними на сайті!

""